10 Nisan 2018 Salı

Narlı Antep Fıstıklı Pilav Tarifi

Narlı Antep Fıstıklı Pilav Tarifi: Narlı Antep Fıstıklı Pilav misafirlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Narlı Antep Fıstıklı Pilav



Hazırlanışı



Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletip yıkayıp süzün.

Kuş üzümü ve kabuklarını soyduğunuz kestaneyi sıcak suda bekletip yumuşatın.

Rendelediğiniz soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.

Pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.

Sıcak tavuk suyunu ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.

Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın yumuşayan kuş üzümü, kestane, küp doğradığınız kuru kayısı, nar, ince kıydığınız dereotu ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın.

Kısık ateşte 15-2 devamı için.....https://goo.gl/WYoFqn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder